A BTK Történettudományi Intézetének Újkori Témacsoportja és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszéke a Magyar Tudományos Akadémia II. Osztálya támogatásával ünnepi konferenciáját rendez Gyáni 70 címmel Gyáni Gábor akadémikus tiszteletére 2020. szeptember 8-án (kedden) a Humán Tudományok Kutatóházának Konferenciatermében (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4. Földszint).


A Gyáni Gábor tiszteletére rendezett ünnepségen köszöntőt mond Juhász Gábor, az ELTE TáTK dékánja és Molnár Antal, a BTK TTI igazgatója.

85 4faa554947269Gyáni Gábor történész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a társadalomtörténet és mentalitástörténet magyarországi meghonosításának úttörője. A Kossuth Lajos Tudományegyetem bölcsészkarán 1974-ben szerzett történelem szakos tanári diplomát. 1982 óta az MTA Történettudományi Intézetében dolgozik, illetve a Debreceni Egyetem és az ELTE Szociológiai Intézetének professzora. Tudományos hírnevet és szélesebb olvasótábort az 1983-ban megjelent Család, háztartás és a városi cselédség című könyvével szerzett magának. (www.elte.hu)

A konferencián a járványhelyzet miatt a maszk viselése kötelező!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül.

Regisztráció

Frissítés (2020.09.09.) A konferenciáról készült Facebook Live videók elérhetők itt.

A meghívó a részletes programmal itt érhető el:

Gyni Meghv page 001