Online, zártkapus kiállításmegnyitót tart március 26-án a BTK Művészettörténeti Intézet és az Evangélikus Országos Múzeum.

A Művészettörténeti Intézet Rézmetszet, gipsz, fénykép – fejezetek a műtárgymásolás történetéből alcímű kiállítása az Evangélikus Országos Múzeummal együttműködésben jött létre, és a műtárgymásolás érdekfeszítő világába enged bepillantást. A műtárgymásolatok a koraújkortól részben kiegészítették a műgyűjteményeket, részben megismertették az érdeklődőkkel, tudósokkal, gyűjtőkkel a sokszor nehezen látogatható, elzárt, egyházi, fejedelmi vagy polgári gyűjtemények értékes műtárgyait.

Az intézet tudományos munkatársa, Papp Júlia kurátor gazdag tárgyi anyagot vonultat fel a tudományos igényű kiállításon, amelyet Mikó Árpád, az intézet igazgatója nyit meg. A virtuális megnyitóra 2020. március 26-án, csütörtökön, 18.00-kor kerül sor. A megnyitó a fenti időpontban az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/HjYWHQBXA8M A kiállítás rendezői: Papp Júlia, Somogyvári Virág, Harmati Béla.

További részletekért kattintson a Facebook eseményre.

Meghívó:

pulszky pappj1170