+36 1 224 6700    titkarsag@btk.mta.hu

Babai Dániel, a BTK Néprajztudományi Intézet tudományos munkatársa Lokalitás a globális változások hálózatában: Az ökológiai antropológia mint közvetítő a helyi közösségek és a globális változások között a Kárpát-medencében című kutatási témájával lett a Magyar Tudományos Akadémia kiválósági pályázatának, a „Lendület” program egyik nyertese.

babai 300

Babai Dániel etnoökológus, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézetének tudományos munkatársa a természet- és társadalomtudományok képviselőit fogja össze annak érdekében, hogy megvizsgálják napjaink közép- és kelet-európai vidéki társadalmait, az ott élő emberek természeti környezethez fűződő sokszínű kapcsolatát, hagyományos ökológiai tudását.

Céljuk, hogy a helyi közösségekkel együtt gondolkodva, a helyi ökológiai tudást és a tudományos megismerés eredményeit egyesítve alakítsanak ki olyan tájhasználati formákat, amelyek segíthetik a lokális közösség és a természeti környezet fenntartható, az ökológiai, társadalmi, politikai változások hatásaira is megfelelő módon reagáló komplex társadalmi-ökológiai rendszereinek kialakítását. A kutatócsoportnak a Néprajztudományi Intézet több munkatársa is tagja. 

MTA logo footerKep 2 Barczy Istvan balra es titkara a Halaszbastyan rendezett fogadasonTovábbi információért kattintson ide

Babai Dániel szakmai életrajza a Néprajztudományi Intézet oldalán ide kattintva olvasható.

Babai Dániel művei ide kattintva elérhetők. 


 

Kapcsolat

Cím

1097 Budapest
Tóth Kálmán utca 4.

Telefon

+36 1 224 6700

E-mail

titkarsag@btk.mta.hu