Akadémiai Ifjúsági Díjjal tüntette ki kutatóközpontunk két munkatársát a Magyar Tudományos Akadémia.  Bara Péter Tamás, a BTK Történettudományi Intézet fiatal kutatója Chalkédóni Leó Apológiája. Kritikai kiadás és bevezető tanulmány című pályamunkájáért; Tuboly Ádám Tamás, a BTK Filozófiai Intézetének posztdoktor kutatója Tudomány a társadalomban: a Bécsi Kör példája című pályamunkájáért kapta az elismerést.

mta sziget akademiai ifjusagi dij

„Új ismeretekkel bővíteni közös tudáskincsünket – röviden összefoglalva ez a legfőbb feladata minden kutatónak, függetlenül attól, hol él, és mennyi idős. Aki új megközelítésekkel old meg régi problémákat, új összefüggéseket ismer fel, eredményeivel pedig további gondolkodásra inspirál másokat, az olyan értéket teremt, amelyért elismerés jár” – mondta köszöntőjében Barnabás Beáta Beáta, az MTA főtitkárhelyettese.

Kollégáinknak ezúton is szívből gratulálunk!

Az Akadémiai Ifjúsági Díjat a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára alapította 1972-ben az akadémiai tudományos kutatóhelyen dolgozó 35 év alatti fiatal kutatók szakmai munkájának ösztönzésére és a kiemelkedő tudományos eredmények elismerésére. Célja elsősorban a pályamunkájuk és intézeti igazgatójuk minősítése alapján arra érdemes fiatal kutatók minél nagyobb számban való elismerése, tudományos munkájuk ösztönzése, támogatása.

Forrás és további részletek az összesen 22 díjazottról az MTA honlapján érhetők el: itt