KönyvfesztiválKutatóközpontunk immár negyedik alkalommal vesz részt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a B36-os standnál, ahol a hét intézet (Filozófiai, Irodalomtudományi, Művészettörténeti, Néprajzi, Régészeti, Zenetudományi, valamint Történettudományi) kiadványai és folyóiratai közül kedvezménnyel vásárolhatnak. Kollégáink ezen kívül több programon is részt vesznek, a részletes program itt látható.

SzőnyiA Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet Reneszánsz Osztálya a régi magyar irodalomtörténeti oktató- és kutatóhelyekkel közösen rendezi meg 2019. április 30-án (kedden) 16:00 órakor kezdődő vitaülésére, amelyen Szőnyi György Endre A humanisták táguló horizontja – az antikvitástól az újvilágig címmel tart előadást. Helyszín: MTA BTK ITI (Bp. 1118 Ménesi út 11–13., Tanácsterem). További részletek itt olvashatóak.

A Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézet-hálózata Európában a legjobbak közé tartozik. Teljesítménye kiváló, számos olyan alkotóműhellyel rendelkezik, amelyek a világ élvonalába tartoznak, és nemzeti kincsnek tekinthetők. Gyökeres átalakítására nincs szükség, de ezen is lehet fejleszteni, például a fiatal kutatók intenzívebb bevonásával.

Bővebben ...