Megjelent a Lymbus. Magyarságtudományi Forrásközlemények, 2012-2013 összevont évkönyv

Lymbus borito2012-3Egy korábbi, ugyanilyen című periodikát megújítva és átalakítva 2003-tól évente jelenik meg a Lymbus. Magyarságtudományi Forrásközlemények című kiadvány, amely elsősorban a külföldi hungarika-kutatások során feltárt, az 1526 és 1945 közötti korszakban keletkezett, komoly történeti értékekkel bíró iratok kiadását tekinti feladatának. Az eredeti nyelvükön közölt források értelmezését bevezető tanulmányok és bőséges magyarázó jegyzetek segítik.

Az évkönyv kiadását a hungarológia vezető hazai műhelyei támogatják: a Balassi Intézet, a Magyar Országos Levéltár, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság és az Országos Széchényi Könyvtár. A Lymbus főszerkesztője Ujvary Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, felelős szerkesztője Lengyel Réka, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézet irodalomtörténésze.

A 2012–2013-as összevont évkönyv kiadói kedvezménnyel (eredeti ára: 2600 Ft) megvásárolható, illetve megrendelhető: MTA BTK Történettudományi Intézetben (1014 Budapest, Úri u. 53., I. em. 57-es iroda; telefon: 224-6700/624. mellék; email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), illetve a Polihisztor könyvesboltban (amely a TTI-től közvetlenül megrendelt kiadványok átvételi pontjaként is működik), továbbá partnereinknél. Az évkönyv tartalomjegyzéke itt tekinthető meg.