Cikkbe Hadak utján2019. november 15‒16. került sor a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Tanácstermében a hazai népvándorlás és honfoglalás kori régészeti és történeti kutatások legfontosabb ‒ sőt, valójában egyetlen ‒ konferenciasorozatának soron következő, immár 29. rendezvényére. A „Hadak útján” A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXIX. konferenciája ‒ 29th Conference of Young Scholars on the Migration Period című tudományos ülést ezúttal a BTK Magyar Őstörténeti Témacsoportja, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Magyar Őstörténeti és Honfoglalás kori Régészeti Tanszéke rendezte közösen, a 2014. évi esztergomi közös rendezést követően már második alkalommal. A tematikát illetően a konferencián ezúttal a magyar őstörténeti és a honfoglalás kori előadások domináltak. Összesen 31 előadás hangzott el 65 szerző részvételével, amelyek között két nagyobb lélegzetű mesterkurzus is volt. A rendezvényről Türk Attila, régész, tanszékvezető és a konferencia egyik főszervezője írt rövid összefoglalót.

Bővebben ...

2019. október 25-én 10.00-21.00 között ismét látogatható a Magyar Tudományos Akadémia székházának első emeletén egy összefüggő, reprezentatív teremsor: a díszterem, a bizottsági termek (elnöki tanácsterem és képes terem) és a felolvasó terem – a Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteményeként funkcionálva.

MGY okt 25

Tárlatvezetések*

16.00 Az identitás terei. A képes és az elnöki tanácsterem reprezentációja.
18.00 A díszteremtől a bizottsági termeken át a felolvasóteremig

* Részvételi szándékát kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezze,
a vezetések min. 10 fő esetén indulnak.