Beköszöntő

BTK teljes hu colorTisztelt Látogató!

Köszöntjük a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának honlapján. Az Akadémia kutatóintézet-hálózata a kutatói kiválóság, a hiteles tudomány, a társadalomért való elkötelezettség egységével válik a nemzeti és nemzetközi siker, a magyar és az egyetemes tudomány értékeinek megteremtőjévé.

Magyarország egyetlen főhivatású kutatóintézet-hálózatának intézményeként kiemelt célunk, hogy a hazai kutatási hagyományokra épülve a nemzetközi kutatási térben is számottevő, jelentős eredményeket ígérő felfedező kutatásokkal, értékadó tudományos eredményekkel vállaljunk szerepet a közjó szolgálatában, a jövő megalapozásában.

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársait nem kisebb célkitűzés vezérli, mint hogy munkahelyük a hazai bölcsészettudományi kutatóhelyek között a legkiválóbb legyen, és nemzetközi színtéren is méltó módon képviselje a magyar tudományos élet legjobb hagyományait és legmodernebb kutatási tendenciáit. Erre predesztinálja őket a kutatóközpont folyamatosan megújuló szellemi ereje és elhivatottsága. Legfontosabb feladatuknak a nemzetközileg kimagasló alapkutatások végzését tekintik a tagintézetek által képviselt interdiszciplináris témákban. Ezen túl céljuk a hazai és nemzetközi tudományos élet szereplőivel folytatott kommunikáció megújítása, valamint az, hogy a korszerű médiaeszközök segítségével a bölcsészettudományi kutatásokat a nagyközönség számára is láthatóvá tegyék.

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának alapító okirata ide kattintva tekinthető meg.