PecsNemzeti Emlékezet Bizottsága, az MTA BTK–NEB Vidéktörténeti Témacsoportja, a Pécsi Akadémiai Bizottság Város- és Helytörténeti Munkabizottsága, a PTE BTK Történettudományi Intézet Modernkori Történeti Tanszéke és a Magyar Történelmi Társulat Dél-dunántúli Csoportja konferenciát rendezett 1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben címmel 2016. november 21–22-én a PAB Székházában.

Bővebben...

A Vidéktörténeti témacsoport kutatói idén két konferencián összegzik az elmúlt év eredményeit. A számadás első állomásaként került megrendezésre a kutatóév tematikájával egyező című konferencia. Az előadók célja az volt, hogy – általában esettanulmányok mentén haladó megközelítéssel – bemutassák az 1948 és 1962 közötti időszak jellemző folyamatait, történéseit, különös tekintettel a társadalomtörténeti vonatkozásokra.

Bővebben...

AlapAz MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a MTA BTK−NEB Vidéktörténeti Témacsoportja A „szocializmus alapjainak lerakása” Magyarországon (I.) címmel konferenciáját rendez 2016. szeptember 27-én (kedden) Helyszín: délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Jakobinus Terme (Bp. 1014 Országház utca 30.), délután intézetünk Tanácsterme (Bp. 1014 Úri u. 53., II. em. 224. sz.). A meghívó itt látható.