Vid.törtVakvágány. A pártállam a vidék ellen a hosszú ötvenes években, 1948–1963 (A „szocializmus alapjainak lerakása” II.) címmel az MTA BTK–NEB Vidéktörténeti Témacsoport konferenciát rendez 2017. október 10-én kutatóközpontunk tanácstermében (Bp. 1097 Tóth Kálmán u. 4., V. em.). A meghívó ittolvasható.

PecsNemzeti Emlékezet Bizottsága, az MTA BTK–NEB Vidéktörténeti Témacsoportja, a Pécsi Akadémiai Bizottság Város- és Helytörténeti Munkabizottsága, a PTE BTK Történettudományi Intézet Modernkori Történeti Tanszéke és a Magyar Történelmi Társulat Dél-dunántúli Csoportja konferenciát rendezett 1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben címmel 2016. november 21–22-én a PAB Székházában.

Bővebben...

A Vidéktörténeti témacsoport kutatói idén két konferencián összegzik az elmúlt év eredményeit. A számadás első állomásaként került megrendezésre a kutatóév tematikájával egyező című konferencia. Az előadók célja az volt, hogy – általában esettanulmányok mentén haladó megközelítéssel – bemutassák az 1948 és 1962 közötti időszak jellemző folyamatait, történéseit, különös tekintettel a társadalomtörténeti vonatkozásokra.

Bővebben...