A Magyar Tudományos Akadémia Székházában 2023. szeptember 19-én rendezték meg a Bolyai-napot, amelynek keretében Bolyai-emléklapot vettek át a támogatási időszakról szóló záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasok, köztük a HUN-REN BTK Zenetudományi Intézet tudományos munkatársa, Kusz Veronika, valamint a HUN-REN BTK Történettudományi Intézet kutatói közül Martí Tibor tudományos munkatárs, és Mihalik Béla Vilmos tudományos főmunkatárs, tudományos titkár. A Bolyai-emléklapban részesülők között van még Kármán Gábor, a HUN-REN BTK TTI tudományos főmunkatársa is. 

Fotók: mta.hu / Szigeti Tamás

A rendezvényen Freund Tamás, az Akadémia elnöke köszöntötte a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj idei nyerteseit is. A teljesítmény-központú, magas presztízsű ösztöndíjat a Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársai közül 2023-ban Dóbék ÁgnesPapp IngridRiskó KataSomogyi SzilviaSzakál AnnaTurbucz Dávid és Ulicsni Viktor nyerte el. (A nyertes pályázókról itt írtunk bővebben.)

Freund Tamás köszöntője ide kattintva olvasható.

A Bolyai-napon Tulassay Tivadar, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának elnöke és Freund Tamás köszöntői után, valamint a Bolyai-plakettek és a Bolyai-emléklapok átadását követően, a hagyománynak megfelelően a három tudományterület egy-egy Bolyai-plakettel kitüntetett képviselőjének előadását hallgathatták meg a jelenlévők. 

Az ünnepség felvétele: